سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در نظر دارد در بهمن ماه نخستین جشنواره ملی غذاهای سنتی و بومی کشور را با شرکت بهترین آشپزها ، با گزیده غذاهای بومی– محلی اقصی نقاط کشور در تهران برگزار نماید.جشنواره مقدماتی و مرحله گزینش این آشپزها و غذاهای محلی با تقسیم بندی و برنامه ریزی انجام شده در چند منطقه برگزار می شود که خراسان شمالی و جنوبی،سمنان و خراسان رضوی در اواخر شهریور ماه به میزبانی مشهد در این تقسیم بندی منطقه 3 هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان, قدیر افروند معاون گردشگری و سرمایه گذاری گفت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نظر دارد در قالب طرح تابستانه جشنواره ای استانی با این مضمون, با حمایت اسپانسر های مجلس برگزار کند و لذا از کلیه آشپز های تجربی و حرفه ای و صاحبان تجربه و تخصص آشپزی محلی و بومی دعوت می کند آمادگی های لازم برای شرکت در این جشنواره را فراهم نمایند تا در فرصت مناسب و در ذیل « جشنواره بزرگ گردشگری فرهنگی خراسان شمالی در مسیر جاده ابریشم » در این مسابقه فرهنگی شرکت کند.
وی افزود :در این جشنواره انواع غذا ها و پیش غذا و دسرهای بومی و محلی شناسائی و عرضه خواهد شد.البته در صورت ممکن جشنواره کندک را هم جداگانه برای مسابقه دم نوش های سنتی و بومی خراسان شمالی برگزار خواهیم کرد ،در غیر این صورت بخش سوم «جشنواره سفره رنگین گردشگری خراسان شمالی» دمنوش های محلی ما خواهد بود.وی هدف از این جشنواره را شناسائی ظرفیت های متنوع و ارزشمند غذاهای بومی و محلی اقوام و مناطق استان اعلام کرد و گفت: غذا حدود 150 تا 200 میلیارد دلار در سال در صنعت گردشگری ایجاد درآمد می کند و حیف است با این سفره و خوان رنگین اقوام و فرهنگ های محلی و زمینه ها و ظرفیت های گسترده خلاقیت و نو آوری در این عرصه از مزایای اقتصادی آن در گردشگری بی بهره باشیم.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری گفت :ما درهمین اوائل امسال و تعطیلات نوروزی شاهد یک جشنواره غذاهای بومی در روستای طبر شهرستان جاجرم بودیم و برای همه میهمانان در این برنامه جالب بود که 20-30 نوع غذا و دم نوش خوش طعم و خوشمزه در همین یک روستای تات نشین به همت بانوان روستا عرضه شده بود.خوب ما تردید نداریم که سایر اقوام هم با سفره های رنگین شان که بعضا\"در جشن عروسی های سنتی و یا سایر آئین ها و از جمله در نوروز و محرم و رمضان و ...برخی جلوه های زیبایشان را می بینیم حتما می توانند در جشنواره ما چنین ظرفیت های متنوع و گسترده ای را بنمایش بگذارند و مطمئن هستیم که این جشنواره جذابیت و علاقمندان بیشماری خواهد داشت .
افروند گفت: در خراسان شمالی کردها، تات ها ، ترک ها، ترکمن ها و حتی بلوچ ها انواع و اقسام غذا ها و نان ها و دمنوش های خاص خودشان را دارند و شایسته نیست که در صدها واحد پذیرائی بین راهی و شهری ما صرفا\" از غذاهای روتین و تکراری سطح کشور استفاده بشود و علیرغم تنوع اقلیمی و فرهنگی اقوام سراسر کشور در پذیرائی و سفره داری از این پتانسیل ها و ارزش ها بهره نبریم و بقول معروف ازین حیث آسمان همه جا یکرنگ باشد!. آنچه مسلم است در غذاهای بومی محلی بدلیل استفاده از تنوع مواد غذائی و انواع ادویه جات و .... اسراف و باصطلاح دورریز اصلا\" نداریم و این خودش یک ارزش افزوده و کیفیت ذاتی است.
وی افزود: هدف از این جشنواره وارد نمودن غذاها و دمنوش ها و دسر های برگزیده بومی و محلی در خدمات پذیرائی گردشگری و هتل ها و رستوران ها و سفره خانه های سنتی و توسعه جذابیت های گردشگری استان برای مسافران و زائران محور باب الرضا و گردشگران و میمانان استان است.و اینکه ما در این فرایند بتوانیم شرکت ها و آشپزخانه ها و هنرمندان آشپز عرضه کننده برتر و حرفه ای این غذا ها را هم شناسائی کنیم و به عرصه خدمات پذیرائی صنعت گردشگری استان و انشاء ا.. کشور تزریق کنیم.
انتهای پیام/